Грехопадението: Незрялата любов - причина за човешкото страдание

НЕЗРЯЛА И НЕПОЗВОЛЕНА ЛЮБОВ
СТАВА ПЪРВОПРИЧИНАТА ЗА ЦЯЛАТА ЧОВЕШКА ТРАГЕДИЯ И СТРАДАНИЕ

Първото семейство посяло семето на неверността, изневярата и убийството. За съжаление, човешката история започнала да се развива от този модел и се възпроизвела в свят, пълен с недоверие, изневяра, прелюбодеяние, конфликти и убийства. Хората се научили да се нараняват и обвиняват, вместо да се обичат и да си прощават. Тази грешна традиция се предала от поколение на поколение.

Първата двойка установява модел на семеен живот, който ще бъде следван в историята. Адам и Ева дават начало на историята като преждевременно се обричат един на друг, под контрола на фалшивата любов, която са научили от падналия в грях архангел, вместо от Бог. С други думи, те започнали семейния си живот в прелюбодейство и разврат.
От този момент започнали проблемите. Адам обвинил Ева, че го е изкушила, а Ева обвинила Адам, че се е оставил да бъде прелъстен. Животът им се изпълнил с взаимни обвинения, с конфликти, несъгласие, угризения и страдание.
Тези родители изпитвали срам пред по-младото поколение, защото не били в състояние да им дадат добър пример или истинска ориентация за секса и любовта.
Цялото това страдание трябва да се е отразявало на ежедневието им. Децата наследили тези чувства от родителите. Те виждали и слушали кавгите на родителите си. Естествено, в такава среда растежът на децата бил повлиян. Като резултат от тази атмосфера, те се карали помежду си, докато единият брат убил другия.

Семето на сексуалната развратенсот
Първото семейство посяло семето на неверността, изневярата и убийството. За съжаление, човешката история започнала да се развива от този модел и се възпроизвела в свят, пълен с недоверие, изневяра, прелюбодеяние, конфликти и убийства. Хората се научили да се нараняват и обвиняват, вместо да се обичат и да си прощават. Тази грешна традиция се предала от поколение на поколение.
Тъй като ние сме различни от животните, като човешки същества имаме по-малко инстинкти, които да ни насочват. Ние основно се учим как да обичаме и да живеем в нашето семейство и култура. Поради тази причина, моделът на поведение на първото семейство е бил на краищата е щяла да оформи живота на хората за стотици бъдещи поколения.
И все пак в момента продължаваме да следваме една традиция на незряла, временна, променлива и условна любов, която е твърде различна от първоначално замислената.
За съжаление, тази непълна и незряла любов е все още най-силната във взаимоотношенията между мъжа и жената. Преживяването на любов на това ниво блокира и пречи на реализацията на идеала на една вечна безусловна и непроменлива любов.
В началото тази любов изглежда и обещава да бъде неповторима, но накрая откриваме, че това е само имитация, която с течение на времето остава незавършена и незряла. Връзката ни често започва с чувство на щастие и надежда, но често завършва с измама, омраза и неприязън. Вместо да ни освободи и да развие духовния ни потенциал, тя ни подтиска и ни прави недоверчиви.

Грешната любов ни заробва в страх и безпокойство, и спира духовното ни развитие
Ние живеем в безпокойство, в страх, че взаимоотношенията ни могат да се променят, да се прекратят или че повече няма да можем да задоволяваме нуждата на сърцата си от истинска и непроменлива любов, каквато толкова отчаяно търсим.
В центъра на тези ситуации ние често намираме едно егоистично отношение. Незрялата изгода и не може да задоволи нуждата в нашите сърца от истинска и непроменлива любов, която така отчаяно търсим.
Дори и така, тази незряла любов продължава да бъде най-силното изкушение за нас, докато достигнем съвършенство и накрая изпираме вечна любов с център Бог.
Грехопадението причинява тоталното разрушение на мечтата на Бог за истинска любов. То деградира и променя любовта, най-върховното, красивото и свято изживяване в нещо обикновено, неприлично, нечисто и много често вулгарно. Всяко изживяване на любов е трябвало да бъде радостна, небесна експлозия на енергия и творчество.

Сексът: най-красивото и свято преживяване
Абсолютното осъществяване и истинското задоволяване на който и да е мъж или жена ще бъде открито, без съмнение, в истинската любов; нищо по-добро не може да съществува. Сексуалното общение между един истински съпруг и съпруга е състоянието на истинска любов. Този съюз е трябвало да бъде най-ценният и красивият, най-светият от всички свети неща. Преживяването на истинска любов винаги ще бъде върховното преживяване, кулминационната точка, екстазът на живота. Котвата, която ще ни даде постоянна стабилност. Въпреки че можем да имаме много различни преживявания чрез живота си, винаги ще ни даде постоянна стабилност. Въпреки че можем да имаме много различни преживявания през живота си, винаги ще си останем свързани с „главната котва”. Някога, когато животът ни на земята свърши, ще отнесем тази „котва на живота” с нас в духовния свят, където ще бъде „спусната” в сърцето на Бог.
Бог е направил мъжа и жената много специални и привилегировани същества, които са способни да осъществяват многократно през живота си любовния акт и да продължават да го правят и след това – в духовния свят.

Тайната на вселената
Преживяванията на истинска любов са истинските ни преживявания, които формират личността ни, идентичността и характера ни. Това е единственото ни богатство или собственост, която можем да отнесем със себе си в духовния свят.
Адам и Ева са били създадени за да станат храмове, където Бог ще обитава. Човешкото сърце е мястото, където Бог ще пребивава и проявява любовта Си. Човешкото духовно тяло трябва да вибрира в единство с любовта на Бог, направлявайки действията на физическото ни тяло.
Истинската любов е силата на вибрация, видимата бива проява на невидимия Бог на земята. Те са можели да бъдат олицетворение на Бог. Бог е искал да живее с тях и чрез тях да има власт над цялото творение. Тъй като Бог е невидим, Той не може да направи всичко, което би искал да направи. Той има нужда от нас. Чрез всеки един от нас Той може да почувства любов, радост и да дарява на другите. Само работейки чрез нас, Той може да направи този свят по-добро място. Шокиращата реалност е, че без нас Той не може да установи идеала Си.
Това е тайната на вселената, която никой в историята не е могъл да обясни с дълбочината и яснотата на откровението, което преп. Сан Мьонг Мун е получил.
Ако грехопадение никога не беше станало, Бог щеше да обича Адам и Ева всецяло, те щяха да станат свещения храм, където Божията любов да властва завинаги. Но Сатана превзема това най-свято място. Това е най-голямата катастрофа в историята. Ето защо злоупотребата с любовта е била, още е и винаги ще бъде основен грях от Божията гледна точка.

Сексуалните органи: Пресечната точка на Божията и човешката любов
Пред много религиозни лидери, участници в Асамблеята на световните религии през август 1990 г., преп. Мун попитал: „Къде се срещат Божията любов и човешката любов?” Той продължил пред затихналите участници: „В сексуалните органи. Това място е мястото на любовта, мястото на произхода на живота, мястото на родословното дърво. Чрез властта си Сатана е злоупотребил с това място и мисията на преп. Мун е да отстрани Сатана от това място. Това е мисията на преп. Мун и мисията на религията.”
Според първоначалния план на Бог, сексуалните органи са щели да бъдат мястото, където мъжът и жената ще се обединят, за да консумират вечната си любов с център на Бог.
Ето как Бог е планирал да предаде любовта си, да мултиплицира живот и да продължи линията си. По тази причина сексуалният скт е трябвало да бъде последното преживяване, когато любовта ще бъде запечатана и консумирана и където Бог, Адам и Ева завинаги ще пребивават. Това е начина, по който мъжете и жените първоначално е трябвало да се обединят с Бог.
Чрез този акт те е трябвало да създадат и да размножат децата на Бог. Деца се раждат, когато съпруг и съпруга се слеят в любов, приемайки формата на Бог. Човекът е инструментът за раждане на деца; обаче властта да се създават деца идва от Бог. Следователно, когато съпруг и съпруга се обединят в сферата на Божията любов, те зачеват, създават и раждат дете на Бог.
Така както всеки от нас не може да смени родителите, които са му дали живот, веднъж след като един мъж и една жена се оженят с абсолютната благословия на Бог, те не могат да бъдат разделени. Те ще бъдат съпруг и съпруга на тази земя, а също и в духовния свят, завинаги.
Началната точка на един идеален свят е винаги един идеален мъж и една идеална жена и техният божествен брачен съюз, установен с Божията благословия.
От къде произлиза човечеството? Не от очите, носа или главата, а от най-святото място – органите за възпроизводство, органите на любовта, сексуалните органи.
Идеалът на Бог, нашето съществуване, животът и щастието, всичко ще е свързано с това централно място, където любовта се консумира. Това е мястото, където живее истинската любов, семето на любовта и истинската кръвна линия.

Сатана оскверни сексуалната любов
Нужно ни е да осъзнаем, че в тези органи можем да съсредоточим най-ценния фундамент на живота, любовта и кръвната връзка. Те свързват миналото, настоящето и бъдещето.
Сатана оскверни това място, като пося семето на покварата в първите човешки предци. От тогава това семе се е предавало от поколение на поколение.
Сексуалният акт между мъжа и жената е трябвало винаги да бъде най-святото, чистото, възвишеното и красиво преживяване в живота ни. Поради това, че попада под контрола на Сатана, този акт често се превръща в неприлично или вулгарно преживяване.
Прелюбодеяние, изневяра, проституция, кръвосмешение, аборти, изнасилване, порнография, хомосексуалност и всички сексуални извращения, извършвани чрез тези органи, покваряват човешкия живот на всички раси, култури, религии и т.н., в човешката история. Сексуалните органи станали храм на злото и напълно са унищожили небесния принцип. Чрез тези органи са установени грешна любов, грешен живот и грешна линия.
Мръсни вицове и най-неприличният и вулгарен език често се използват за описание на любовния акт и на органите за възпроизводство.
Юношеските години често се прекарват в изживяване на сатанинска и незряла любов, вместо това време да се използва в чиста и сериозна подготовка за вечна, небесна любов.
За мъжете и жените първоначалната любов е трябвало да бъде билет за небесното царство, но вместо това чрез непозволената любов, той се превръща в билет за ада.
Така, както една малка птичка знае как да си построи гнездо, ние е трябвало да знаем как да построим взаимоотношенията на истинската любов. Заради грехопадението човешките същества трябва да се срамуват пред някои от по-низшите форми на живот. Някои животни след като изберат партньора си, остават верни, а в някои случаи, дори и след смъртта на партньора нямат други връзки.
Как е възможно лоялността и предаността на един разумен и духовно чувствителен човек да е толкова много по-слаба от инстинкта на животно?
Животните не съгрешават. Те живеят според естествените закони, които управляват вселената. От друга страна, върховното творение на Бог деградира морално до ниво много по-ниско от това на животните. Масови убийства, изтезания и садизъм се причиняват от едно човешко същество на друго през записаната история. Това няма аналог с нито едно поведение познато в животинския свят, нито дори и при най-опасните хищници. Животните не изнасилват, нито се занимават с проституция, хомосексуализъм и цяла поредица от сексуални извращения.
В Библията четем, че Бог, като видял безчестието и извратеността на човека се разкаял, че направил човека и се огорчил в сърцето Си (Бит. 6:5-6).

Към Следваща част
______________________________________________________________________

1. ЛЮБОВ И ЖИВОТ ...... 2. КАК ЗАПОЧВА ЗЛОТО? ..... .3. АНТЕЛИТЕ

4. НЕЗРЯЛАТА ЛЮБОВ ...5. ПОСЛЕДСТВИЯ от ГРЕХА ...6. СВЯТ НА ИСТИНСКА ЛЮБОВ

______________________________________________________________________

Семейна Федерация
ОРГАНИЗАЦИЯ СЪС СПЕЦИАЛЕН СТАТУТ В ООН

семейство
проекти
обединение
морал


Peace Federation
Rev. Sun Myung Moon
Victory Over Communism

WASU-FM DJ

КНИГАTA: съдържание

ЛЮБОВ И ЖИВОТ
Любовта и целта на живота

Науката и духовния свят

Любовта: Физическото Грехопадение

Незрялата любов

Сърцето на Бог

Силата на любовта

Защо Бог не се е намесил

Последици от Грехопадението

Разделени дух и тяло

Грешната ни природа

Възможна критика

Безбрачието и светостта на брака

Първородния грях засяга родословието ни

Реализацията на свят на истинска любов

Истинската любов и забранената любов