Нови технологии

Послание за мир № 6
ОБРЪЩЕНИЕ, Направено при започването на строителния процес на Авиационния индустриален комплекс „Таймс Аероспейс” в Кимпо, Р Корея

Това обръщение бе направено от преп. д-р Сан Мьон Мун на церемонията при започването на авиационния индустриален комплекс на Таймс Аероспейс Корея, LLC, която се проведе на 10 юни 2006 г. (Бел. ред.)

Уважаеми губернатор Хак Гю Сон, почитаеми г-н Бьонг Джик Чо (министър на строителството и транспорта), лидери на корейската хеликоптерна индустрия, жители на Кимпо, изтъкнати гости от страната и чужбина; уважаеми изпълнителни лица от компанията “Сикорски”, които долетяхте отвъд океана, за да ни поздравите в този радостен ден!

Искрено ви благодарим, че сте тук въпреки вашата ангажираност и участвате в церемонията за начало на строежа на авиационния индустриален комплекс „Таймс Аероспейс” в Кимпо.

Нещо повече, бихме искали да изразим своята благодарност още веднъж на всички, които направиха възможно провеждането на днешната церемония в град Кимпо, намиращ се на половината път между Международното летище Инчон и Международното летище Кимпо, което беше открито преди повече от половин век. Ние се надяваме, че този авиационен индустриален комплекс идейно и практически ще се разрасне като водещо начинание в бранша, ще получава все по-широко одобрение и ще привлича все повече чуждестранни капиталовложения.

Аз посветих целия си живот да разяснявам принципа на “живот за благото на другите” чрез практикуването на истинската любов. Това е основен принцип, който със сигурност може да бъде приложен не само на индивидуално, но и на всички други нива, от семейството до обществото и нацията. Още в началото на своя житейски път бях убеден, че моята родина, Корея, която някога страдаше в нищета, ще процъфтява и ще стане нация, която ще споделя това, което притежава духовно и материално с останалия свят. Ето защо основах преди около четиридесет години „Тонгил Хеви Индъстрис” Ltd. Компанията внесе от Германия най-новите автомобилни технологии и по този начин положи основите на автомобилната технология в съвременна Корея.

Борейки се за постигането на световен мир чрез усилията, които надхвърлят отделните религии или нации, се осмелих да започна един много мащабен проект за свързване на световните религии чрез построяването на мост-тунел през Беринговия пролив между Русия и Съединените щати. Посредством това начинание правя всичко възможно да ускоря процеса, чрез който технологията допринася за мира и благополучието на човечеството.
Сега, след 34 години работа далеч от моята родина Корея, когато се върнах в страната, реших да положа основите на нова авиационна технология, изискваща голяма прецизност, така че в двадесет и първия век Корея да може да стане лидер в машинната индустрия и, по-специално, да спомогне за развитието на авиационната индустрия. Затова основах „Таймс Аероспейс – Корея” и развих технологическо сътрудничеството с компанията “Сикорски”, която е известна с най-добрите хеликоптерни технологии в света.
Отсега нататък „Таймс Аероспейс – Корея” ще се фокусира върху разработването на хеликоптери за превозването на големи групи хора, като по този начин ще посреща обществените нужди и ще открие нови хоризонти в хеликоптерната индустрия. Очакваме това не само да революционизира масовия превоз в Корея, но и да спомогне да се подобри качеството на живота в тази страна, като се използва по-ефективно нейната територия.
Надявам се, че „Таймс Аероспейс – Корея” чрез посредничеството на Тонгил Груп ще се развие в 180 нации по целия свят посредством реализирането на кампании за равномерно разпределение на технологиите, за което аз винаги съм ратувал. Това ще изиграе важна роля за установяването на Корея като индустриална сила и по този начин ще допринесе много за развитието на нацията, както и за щастието на всички хора по света.
Госпожи и господа,Моите усилия за мира и благото на цялото човечество дори сега дават принос в различни области. След учредяването на 12 септември миналата година в Ню Йорк на Федерацията за вселенски мир, обиколих 120 нации по света, за да представя учредителната реч. Предложих Федерацията за вселенски мир, в позицията на “Авелова ООН”, да бъде развивана като нова международна организация за мир. В същото време Обединените нации, като институция от „Каинов тип”, трябва да бъде реформирана, като вътре в нея се създаде Съвет за мир – законодателна организация, състояща се от световни религиозни лидери със същия ранг както членовете на сегашния Съвет за сигурност към ООН. Имам предвид основаването на Съвет за мир, който няма да защитава интересите на отделни нации, както го правят представители на съществуващата ООН, а наистина ще работи за благополучието и мира на човечеството в междурелигиозна и универсална перспектива.
Започвам този грандиозен проект заради мира и благополучието на човечеството. Затова хората по целия свят ме наричат Цар на мира и Истински Родител на човечеството. „Таймс Аероспейс – Корея” ще се превърне в голям дарител за осъществяването на подобен род световни проекти.
Изказвам своята благодарност на управата на провинция Кьонг Ги и на град Кимпо; на Министерството на търговията, икономиката и енергетиката; на Министерството на финансите и икономиката; и специално на Министерството на строителството и транспорта. Също бих искал да изразя своята дълбока признателност към жителите на Кимпо за тяхната подкрепа и не на последно място специална признателност към компания “Сикорски” за нейната категорична ангажираност за сътрудничество в областта на технологиите.
Нека Божията милост и благословия да бъде с всички вас!Благодаря ви!
______________________________________________________________________

1. ЛЮБОВ И ЖИВОТ ...... 2. КАК ЗАПОЧВА ЗЛОТО? ..... .3. АНТЕЛИТЕ

4. НЕЗРЯЛАТА ЛЮБОВ ...5. ПОСЛЕДСТВИЯ от ГРЕХА ...6. СВЯТ НА ИСТИНСКА ЛЮБОВ

______________________________________________________________________

Семейна Федерация
ОРГАНИЗАЦИЯ СЪС СПЕЦИАЛЕН СТАТУТ В ООН

семейство
проекти
обединение
морал


Peace Federation
Rev. Sun Myung Moon
Victory Over Communism

WASU-FM DJ

КНИГАTA: съдържание

ЛЮБОВ И ЖИВОТ
Любовта и целта на живота

Науката и духовния свят

Любовта: Физическото Грехопадение

Незрялата любов

Сърцето на Бог

Силата на любовта

Защо Бог не се е намесил

Последици от Грехопадението

Разделени дух и тяло

Грешната ни природа

Възможна критика

Безбрачието и светостта на брака

Първородния грях засяга родословието ни

Реализацията на свят на истинска любов

Истинската любов и забранената любов